Nieuws van Bonaire

Forsa academie start actie “zet je kerstmuts op” voor studenten en jongeren van de Cariben in nederland

KRALENDIJK – Forsa Academy wil met de actie “Zet je kerstmuts op” de eenzaamheid van vele Caribische jongeren in Nederland doorbreken. Forsa roept familie en vrienden op de eilanden op om een foto en een wens te posten in een speciale Facebookgroep.

Jaarlijks gaan er vele jongeren vanuit Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en St. Eustatius), Aruba, Curaçao en St. Maarten naar Nederland. Ze gaan er studeren of komen om andere redenen, zoals een plaatsing door jeugdzorg, naar Nederland. 

Aan de Nederlandse samenleving is het voor Caribische studenten en andere jongeren vaak moeilijk wennen. De overgang is groot. Niet alleen vanwege de taalachterstand en het klimaat, maar met name door het cultuurverschil en het gemis van familie en vrienden. Onze Cultural Mediator ziet regelmatig dat jongeren het erg zwaar hebben.

Tijdens de kerstdagen is het gemis van je familie, vrienden en kennissen nog eens nadrukkelijker aanwezig. Zeker in deze tijd 2021 waarin jongeren zich sociaal eenzaam voelen en vaak alleen op hun kamer zitten.

Forsa roept daarom familie en vrienden op een foto met je kerstmuts op te maken en te laat weten wie je wil steunen in deze kerstdagen. Dat kan je vriend, vriendin, kind, ouders of kleinkind zijn die in Nederland is. Zo steunen en geven ze de jongeren van de Cariben kracht en zijn ze toch een beetje bij hen tijdens deze kerstdagen.

Wil je meedoen, stuur je foto met kerstmuts op naar :

https://www.facebook.com/groups/3072427306333240

Voor wie zet jij je kerstmuts op?

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo