Nieuws van Bonaire

Hoewel Covid-cijfers Bonaire nog steeds dalen blijft besmettingsgraad hoog

Hoewel Covid-cijfers Bonaire nog steeds dalen blijft besmettingsgraad hoog

KRALENDIJK- Hoewel het totaal aantal besmettingen met het Covid-19 virus op Bonaire nog steeds daalt, valt op dat de besmettingsgraad relatief hoog blijft. Hoewel het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen dagen in absolute aantallen niet zo hoog was, valt wel op dat de incidentie nog steeds wel erg hoog is. 

Zo bleek op zaterdag niet minder dan 25,9% van de afgenomen testuitslagen positief, en op zondag 19,6%. Dat wijst op een erg hoge besmettingsgraad.

Ziekenhuis

Zorgelijk is verder dat op het moment 8 mensen met Covid-19 gerelateerde klachten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dit is opvallend genoeg hoger dan enkele weken geleden, toen het totaal aantal besmettingen ruim hoger lag. 

Aangescherpt

Op woensdag 22 december wordt een aangescherpt reisbeleid van kracht. Reizigers die arriveren van uit een hoog risico gebied moeten voor vertrek een PCR test ondergaan, gevolgd door een zelftest bij aankomst en nogmaals een PCR op de vijfde dag na aankomst. Deze laatste test moet bij een commercieel bedrijf worden ondergaan, hetgeen de reis voor passagiers vanuit onder meer Nederland en de Verenigde Staten, behoorlijk duurder maakt. 

Deel dit artikel