Nieuws van Bonaire

Lionfish Derby 2021 levert 302 exemplaren op

Lionfish Derby 2021 levert 302 exemplaren op
Een Lionfishjager met wel een hele grote vis | foto Lorenzo Mittiga

KRALENDIJK- Lionfish-jagers verwijderden afgelopen week maar liefst 302 koraalduivels in een wedstrijd, die in totaal drie uur duurde. 

De derby wordt jaarlijks georganiseerd door STINAPA en vond dit jaar plaats in het Karpata Marine Reserve op 11 december. De eerste plaats in de wedstrijd ging naar Private Divers met de grootste hoeveelheid gevangen vis: in totaal 74 exemplaren. De tweede plaats ging naar Licence to Kill, met in totaal 68 gevangen vissen. De kleinste koraalduivel werd door Private Divers gevangen, met een vis van slechts 14 centimeter in lengte.

STINAPA bedankt Kiloknallers, Radlova, License to Kill, De Pensionados en Private Divers voor hun hulp bij het veilig houden van het rif van Bonaire. De Lionfish hoort niet thuis op de riffen van Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo