Nieuws van Bonaire

Bonaire Nature Fee 2022 vanaf vandaag online te koop

KRALENDIJK – Sinds vandaag, 16 december, is de Bonaire Nature Fee 2022 online te koop. Elk jaar op 16 december gaat het kalenderjaar voor de Nature Fee van het volgend jaar in. Bezoekers die al een Nature Fee ticket van 2021 hebben kunnen deze gebruiken tot 14 januari, na deze datum is dit ticket niet meer geldig.

De zee rondom Bonaire is een beschermd gebied, het Bonaire National Marine Park. Wil je gebruik maken van de zee, in welke vorm dan ook, dan ben je verplicht om de ‘Nature Fee’ te betalen. Je kunt de ‘nature fee’ eenvoudig online betalen op de website van STINAPA. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het natuurbehoud en onderhoud aan de natuur op Bonaire en is afhankelijk van de inkomsten van deze belasting. 

Rocargo

Er zijn online twee opties om je natuurbelasting te betalen. De Nature Fee van $ 45,- hiermee kun je alle watersporten beoefenen inclusief duiken en dit ticket geeft ook toegang tot het Washington Park. Duik je niet en ga je niet naar het Washington Park dan is betaling van het $ 25,- ticket voldoende. Betaling kan met creditcard en iDEAL gedaan worden.

Na betaling van de ‘nature fee’ ontvang je je e-ticket per e-mail. Het e-ticket is een kalenderjaar geldig. Je kunt het e-ticket printen, maar ook opslaan in je telefoon. Regel de ‘Nature Fee’ alvast voor vertrek naar Bonaire.

STINAPA heeft naast de verplichte online belasting ook een souvenir versie van de Nature Fee voor mensen die al jaren de plastic versie sparen. Het gaat om een duikpenning van hergebruikt materiaal. Deze penning is verkrijgbaar op het kantoor van STINAPA en bij een aantal duikscholen op het eiland.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo