Nieuws van Bonaire

Air Belgium weer gestart met vluchten naar Curaçao

Air Belgium weer gestart met vluchten naar Curaçao
Een vliegtuig van Air Belgium op de luchthaven van Curaçao. Foto: Harald Linkels

ZAVENTEM – Bonaire.nu partner luchtvaartnieuws.nl maakt melding van de eerste Air Belgium-vlucht die van Brussels Airport naar Curaçao vertrokken. 

De Belgische luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf nu twee keer per week op die route, met op de heenweg een tussenstop op Punta Cana in de Dominicaanse Republiek.

Afgelopen zomer vloog Air Belgium al even van Charleroi naar Curaçao via Martinique (en later Guadeloupe), maar die route werd na korte tijd stopgezet door een strenge lockdown op het Franse eiland. Zonder de passagiers voor Martinique was de verbinding niet rendabel.

Brussel

Nu waagt Air Belgium dus een nieuwe poging om vluchten naar Curaçao aan te bieden, maar dan vanaf Brussels Airport en via Punta Cana. De Belgen voeren de eerste vluchten uit met de Airbus A340-300, maar verwachten binnenkort hun gloednieuwe A330neo’s in gebruik te nemen.

Air Belgium is de enige luchtvaartmaatschappij die België met Curaçao verbindt. Als alternatief kunnen reizigers met TUI of KLM vanaf Schiphol naar het vakantie-eiland vliegen. TUI gaat volgend jaar wel weer een lijndienst Brussel naar Aruba aanbieden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo