Nieuws van Bonaire

Colombia sluit grenzen voor ongevaccineerden

KRALENDIJK – Colombia laat alleen nog reizigers toe die volledig zijn gevaccineerd tegen corona. Niet of onvolledig gevaccineerden komen het land niet meer in, wat tot problemen kan leiden bij medische uitzendingen. 

De Colombiaanse regering heeft besloten alleen nog maar buitenlanders toe te laten die volledig zijn gevaccineerd, of een vaccinatie hebben gehad en een negatieve coronatest kunnen laten zien. De vaccinaties moeten langer dan twee weken voorafgaand aan de reis zijn gezet.

Omdat het voorkomt dat patiënten op Bonaire en vooral op Aruba niet de noodzakelijke zorg kunnen krijgen en dan naar ziekenhuizen in Colombia worden overgebracht, lopen ongevaccineerde mensen dus het risico dat ze bij een medisch noodgeval verstoken blijven van zorg.

Deel dit artikel