Nieuws van Bonaire

Besmettingsgraad Covid op Bonaire flink gedaald in afgelopen week

Besmettingsgraad Covid op Bonaire flink gedaald in afgelopen week

KRALENDIJK- Volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kregen in de week van 2 tot 8 December 360 mensen op de CAS- en BES-eilanden een positieve testuitslag voor het Covid-19 virus.

Dit vertegenwoordigt een daling van 5% vergeleken met een week eerder. Aruba meldde afgelopen week met 133 nieuwe positieve SARS-CoV-2 testuitslagen de meeste nieuwe infecties.

Incidentie

De incidentie op Bonaire is afgelopen week fors gedaald van 742 naar 483 positieve SARS-CoV-2 testuitslagen per 100.000 inwoners. De incidentie op Curaçao is afgelopen week licht gestegen van 40 naar 55 positieve SARS-CoV-2 testuitslagen per 100.000 inwoners. De incidentie is afgelopen week op zowel Aruba (106 personen per 100.000 inwoners) als Sint Maarten (39 personen per 100.000 inwoners) stabiel gebleven. Op Saba en Sint Eustatius zijn afgelopen week geen nieuwe SARS-CoV-2 infecties gemeld.

Hoewel de cijfers op Bonaire flink gedaald zijn, is het aantal besmetting per hoofd van de bevolking op Bonaire nog altijd zo’n vier keer hoger dan op Aruba en bijna 8 keer hoger dan op Curaçao. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo