Nieuws van Bonaire

Vier Junior Ranges ontvangen duikcertificaat dankzij VIP Diving

Vier Junior Ranges ontvangen duikcertificaat dankzij VIP Diving

KRALENDIJK- Vier Stinapa junior rangers op Bonaire hebben hun Open Water Diving Certificate ontvangen dankzij een programma van VIP Diving om Bonairiaanse jongeren op te leiden tot professionele duikers en zelfs tot duikinstructeur.

De cursus, die enkele weken duurde, werd gegeven door instructrice Aja Radl. Na verschillende theoriesessies op dinsdag, gecombineerd met praktijksessies op zaterdag, werden Ian, Mickie, Robin en Ramso officieel Open Water duikers.

Opleiding

VIP Diving en Kevin O’Brien ondersteunen al jaren bij het aanbieden van gratis duikcursussen aan lokale jongeren. Stinapa draagt de kosten van de gebruikte materialen. VIP-duikers vinden het belangrijk dat jongeren van het eiland ook leren duiken en de kans krijgen om Dive Professionals te worden op hun eigen eiland.

Trots

Instructrice Radl is maar wat trots op de jongeren. “Ze hebben het echt uitstekend gedaan. Ze waren heel gedisciplineerd en ook heel georganiseerd bij het voorbereiden van elke duik. Ik twijfel er geen moment aan dat ze alle drie uitstekende duikers zullen zijn”. 

Deel dit artikel