Politiek & Bestuur

PDB vraagt openbare vergadering aan over ‘mondelinge gedoogbeschikking’ Chogogo

PDB vraagt openbare vergadering aan over ‘mondelinge gedoogbeschikking’ Chogogo
Het resort op het voormalige Sunset Beach | Foto’s genomen op 17 november door ABC Online Media

KRALENDIJK- De fractie van de Democratische partij (PDB) heeft om een openbare vergadering van de Eilandsraad gevraagd om de beslissing van gezaghebber Edison Rijna te bespreken een mondelinge gedoogbeschikking af te geven aan het nieuwe Chogogo Time-to-Smile resort. 

De beschikking was nodig omdat de opening van het hotel op 1 december jl. anders niet mogelijk zou zijn geweest. De PDB maakt zich zorgen over de afgegeven gedoogbeschikking. De rode fractie wil het voltallige bestuurscollege horen, gezaghebber Edison Rijna zelf, als ook Marine Park beheerder STINAPA. 

Verdeeld

Volgens informatie van Bonaire.nu, is ook binnen het bestuurscollege zelf enige verdeeldheid over het thema. Hierbij zouden gedeputeerden Nina den Heyer en Hennyson Thielman (beiden MPB), tegenover Gezaghebber Rijna en gedeputeerde James Kroon hebben gestaan. 

Hoewel zowel de eigen afdeling Juridische en Algemene Zaken (JAZ) als een extern advocatenbureau aan zou hebben gegeven dat de gezaghebber een dergelijke mondelinge beschikking zou kunnen afgeven, zijn die adviezen niet onomstreden. 

Met name bij de MPB gedeputeerden zou de angst leven dat de handelswijze nu ten opzichte van het Chogogo Resort implicaties kan hebben voor toekomstige gevallen, waarbij projectontwikkelaars het niet zo nauw namen met de regels en (mileu)voorschriften. 

Ondermijnen

Ook de fractie Coffie, van raadslid Daisy Coffie, keurt het beleid van de gezaghebber af. Coffie sprak eerder deze week in een persverklaring over ondermijnend gedrag van de gezaghebber naar de eigen ambtenaren toe. 

De vergadering van de eilandsraad staat gepland voor dinsdag 7 december aanstaande. 

Deel dit artikel