Nieuws van Bonaire

Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding
In augustus ontving Badloe uit handen van TCB-directeur Miles Mercera op het Olympic Festival terrein in Scheveningen een uitnodiging om Bonaire te bezoeken.

Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

De 27-jarige surfer maakte goede kans. Hij veroverde dit jaar in de RS:X-klasse de olympische titel, de wereldtitel en de Europese titel. Maar de onderscheiding ging dit jaar naar de Australiër Tom Slingsby.

Badloe, die tussen zijn zevende en tiende jaar op Bonaire woonde, kwam daar op 9-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking met windsurfen. Hij kreeg er zijn eerste surflessen en nam in 2003 deel aan zijn allereerste Regatta op Bonaire.

Badloe heeft aangegeven in de toekomst langdurig te gaan trainen op Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo