Nieuws van Bonaire

MBO Bonaire gaat samenwerken met ROC Mondriaan

MBO Bonaire gaat samenwerken met ROC Mondriaan
De twee scholen werken al samen op het gebied van IT onderwijs. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op vrijdag tekenen de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) en het ROC Mondriaan uit den Haag een samenwerkingsovereenkomst, waarin de scholen afspreken nauw samen te werken om het beroepsonderwijs op Bonaire te versterken.

De ondertekening vormt de officiële start van de scholenband, nadat beide scholen al zo’n twee jaar expertise uitwisselden op het terrein van ICT-onderwijs en de inhoudelijke begeleiding van mbo-stagiaires uit Bonaire bij Nederlandse bedrijven en instellingen. Het doel is om de samenwerking uit te bouwen in de richting van sectoren techniek, hospitality en zakelijke dienstverlening.

Versterken

Harry de Bruijn is als lid van het College van Bestuur van Mondriaan een van de drijvende krachten achter de samenwerking. “Deze scholenband is goed voor beide partijen. We inspireren en versterken elkaar met een gezamenlijke doelstelling: het versterken van het beroepsonderwijs en het opleiden van gekwalificeerd personeel in Haaglanden én op Bonaire.”

Stages

Een groepje studenten van MBO Bonaire loopt al stage in Nederland en wordt begeleid door ROC Mondriaan. Ook de huisvesting en de sociaal-maatschappelijke begeleiding worden verzorgd. Een en ander is mogelijk gemaakt door financiële steun van het departement onderwijs van het eiland Bonaire én het Ministerie van Onderwijs in Den Haag.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo