Nieuws van Bonaire

Bijzondere theatervoorstelling vraagt aandacht voor huiselijke geweld en kindermishandeling 

Bijzondere theatervoorstelling vraagt aandacht voor huiselijke geweld en kindermishandeling 
Patricia Hassel van Guiama, legt uit wat het meldpunt tegen huiselijk geweld en kindermishandeling doet. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op woensdagavond vond in het Marriott hotel een bijzondere theatervoorstelling plaats. Archell Thompson speelt in de voorstelling samen met de 17-jarige Jalisah in een indrukwekkend stuk genaamd: ‘Stop the Beating.

Het stuk maakt op indringende wijze duidelijk wat voor effecten de psychologische en fysieke mishandeling hebben op nog jonge kinderen. Door het gedrag van haar agressieve vader wordt tiener Jalisah in de voorstelling steeds stiller, voelt zij zich onzeker, ongeliefd en durft zij zich haast niet meer te uiten.

Het publiek wordt, op een bijzondere manier, steeds betrokken bij het toneelspel. Hierdoor ontstaat er goede interactie tussen de acteurs en de toeschouwers, die op momenten ook heel persoonlijke ervaringen deelden met het onderwerp.

Ervaringsdeskundigen

Als ervaringsdeskundigen waren gedeputeerde Nina den heyer en Solange Martilia aanwezig, die ook vertelden over eigen en daardoor heel persoonlijke ervaringen met het onderwerp. 

Patricia Hassell, van het meldpunt Guiami, het advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling vertelde kort wat over de werkzaamheden van het meldpunt. Bijzonder is dat het nummer van het meldpunt 0802-0802 zeven dagen per week 24 uur per dag bereikbaar is voor een ieder die op dit gebied hulp nodig heeft. 

Interventie

Het meldpunt is er niet alleen om te luisteren naar betrokkenen, maar kan ook verdergaand interveniëren, door slachtoffers van mishandeling onmiddellijk uit de bedreigende situatie te halen om deze op een veilige en -zo nodig- anonieme plek onder te brengen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo