Nieuws van Bonaire

Met terugkeer van cruiseschepen zijn ook lege schappen terug

Met terugkeer van cruiseschepen zijn ook legen schappen terug
Het beeld bij Van den Tweel op dinsdagochtend. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – Na een aanzienlijk aarzelende start, lijken de cruiseschepen op Bonaire weer helemaal terug van weggeweest. Daarmee zijn echter ook een aantal minder positieve effecten van het cruisetoerisme weer helemaal terug. 

Het gaat dan niet alleen om de volle wegen, maar met name ook om de lege schappen in de supermarkten.

Het komt steeds vaker voor dat de supermarkten bepaalde producten in het geheel niet meer op voorraad hebben. Volgens in elk geval één supermarkt is die situatie volledig te wijten aan de cruiseschepen. Een containerschip kon deze week niet worden gelost, omdat de cruiseschepen voorgingen. 

Duurder

Nog ernstiger is dat, volgens betrokken supermarkt, de reder nu dreigt Bonaire niet meer rechtstreeks aan te zullen doen. Indien dat gebeurt, zullen de kosten voor transport naar Bonaire nog verder stijgen dan nu al het geval is. 

Deel dit artikel