Nieuws van Bonaire

Tijdelijk servicekantoor van DUO op Bonaire geannuleerd

Tijdelijk servicekantoor van DUO op Bonaire geannuleerd

KRALENDIJK – Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet door vanwege de aangescherpte coronamaatregelen op het eiland. Om mensen toch van dienst te kunnen zijn, biedt DUO online alternatieven in de vorm van webinars en videogesprekken. 

DUO zou van 29 november tot en met 10 december een tijdelijk servicekantoor openen op Bonaire om in gesprek te gaan met aankomende studenten en oud-studenten. Daarnaast stonden voorlichtingsbijeenkomsten voor aankomende studenten op het programma. Ook waren mensen met betalingsproblemen uitgenodigd voor een gesprek voor een betalingsregeling op maat. Voor alle activiteiten biedt DUO een online alternatief.  

Voorlichting via webinars

Monique Hoogerwerf, coördinator Caribisch gebied bij DUO: ‘We vinden het erg jammer dat het geplande bezoek aan Bonaire niet door kan gaan. Gelukkig kunnen we onze klanten ook online goed helpen. Eerder deze maand hebben we webinars gehouden voor aankomende studenten en voor terugbetalers. Deze webinars zijn terug te kijken via het archief op duo.nl/webinar.’ 

Persoonlijk contact 

‘Voor mensen met vragen staat ons Caribisch team digitaal klaar’, aldus Hoogerwerf. ‘Iedereen die dat wil kan op duo.nl/antillen chatten met een medewerker of een afspraak inplannen voor een persoonlijk videogesprek. Zo kunnen we je bijvoorbeeld helpen bij vragen over het aanvragen van studiefinanciering, lokaal terugbetalen of een draagkrachtmeting.’ 

DUO helpt

Persoonlijk contact met DUO helpt om problemen te voorkomen. Hoogerwerf: ‘We merken dat één-op-één contact met een medewerker van DUO een uitkomst kan zijn voor mensen die al langer rondlopen met een schuld die ze niet meer kunnen terug betalen. In een persoonlijk gesprek kunnen we kijken naar een oplossing op maat.

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostiging van onderwijsinstellingen, het verstrekken van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten, het innen van studieschulden, en  het beheer en de uitwisseling van gegevens gekoppeld aan het onderwijsnummer.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo