Nieuws van Bonaire

Interessante ontwikkeling: Méér besmettingen, maar minder ziekenhuisopnames in Bonaire

Interessante ontwikkeling: Méér besmettingen, maar minder ziekenhuisopnames in Bonaire

KRALENDIJK- De afgelopen dagen was het nog steeds raak met nieuwe Covid-19 besmettingen op het eiland. Op vrijdag waren er 38 nieuwe besmettingen, op zaterdag 11 en op zondag 20. In totaal had het eiland op zondag 233 ‘actieve’ gevallen. 

De afgelopen dagen is nog geen sprake geweest van een duidelijk dalende trend in de besmettingsgraad: in de voorbije vier dagen ging het respectievelijk om 23, 39, 23 en 18% van de afgenomen tests, die een positieve uitslag kende. 

Wat evenwel opvalt is dat de stijgende trend in totaal aantal besmettingen, niet langer gepaard gaat met een stijgende lijn van het aantal gevallen dat in het ziekenhuis belandt. Met 1 enkele persoon die momenteel in het ziekenhuis wordt behandeld, is zelfs sprake van het laagste aantal in een vrij lange periode van meerdere weken. 

Vaccinatie-effect?

Hoewel door tegenstanders van vaccinatie steeds wordt gewezen op het feit dat er zich steeds meer volledig gevaccineerden onder de nieuwe besmettingen bevinden, is het zeker niet ondenkbaar dat het lage aantal ziekenhuisopnames juist daaraan te danken is. 

Het overgrote deel van de momenteel geïnfecteerde personen rapporteert milde ziekteverschijnselen. Dat geldt overigens -interessant genoeg- ook voor besmette personen die niet zijn gevaccineerd. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo