Nieuws van Bonaire

Saba werkt aan verwezenlijking botanische tuin

Saba werkt aan verwezenlijking botanische tuin

THE BOTTOM- SABA- Op Saba wordt hard gewerkt aan de opzet van een botanische tuin in het dorp Windwardside. Inmiddels is een hek geplaatst om het terrein om geiten en andere loslopende dieren buiten te houden, is een pad aangelegd en een kweekhuis is in aanbouw. 

Het hek on het 8.400 vierkante meter grote terrein is nodig om te voorkomen dat geiten, konijnen en kippen jonge aanplant schade toebrengen.

Het project Botanische Tuin wordt uitgevoerd door de Saba Conservation Foundation (SCF) en gefinancierd door het Openbaar Lichaam Saba.

Fruitbomen

Als de botanische tuin af is kunnen bezoekers allerlei soorten inheemse bomen en planten zien, zoals de guave, mango, Surinaamse kersen, banaan, cashew, zuurzak, broodvrucht, ruwe citroen, mammee-appel, evenals de moringa-boom, de cacaoboom en de cederboom. 

Een pad zal de nieuwe botanische tuin verbinden met de Trail Shop op het museumterrein. Het terrein was oorspronkelijk eigendom van de familie Arnold, die het land in 2017 aan de SCF schonk. 

Enthousiast

Gedeputeerde Bruce Zagers is enthousiast over het project. “Dit is een mooie aanwinst voor zowel bewoners als bezoekers”. De gedeputeerde verwacht dat een bezoekje aan de tuin een goed alternatief is voor hen die de normale wandelpaden op het eiland nog een te zware belasting vinden.  

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo