Nieuws van Bonaire

Onrust na bekendmaking bouwplan naast beschermde natuur bij Lac

Het helderblauwe water van Lac Bay, foto: Inge Poorthuis

KRALENDIJK – Het Openbaar Lichaam Bonaire maakte woensdag 24 november bekend dat er een plan klaarligt voor de bouw van een huis in het Ramsar-buffergebied van Lac. Onrust is ontstaan over de plannen aangezien de natuur rond Lac beschermd is.

In de bekendmaking van het OLB valt te lezen dat het besluit 15 dagen open ligt ter inzage. Bezwaarmakers en belangstellenden kunnen het plan inzien bij Directie Ruimte en Ontwikkeling. Het Milieu Effect Rapport zal nog uitgevoerd moeten worden.

De bekendmaking van het plan in het AD. De slogan van Bonaire, ‘Groei met behoud van natuur en cultuur’, geeft stof tot nadenken.

Het Ramsar-gebied bij Lac bevat zeldzame natuur en is beschermd. Een bouwplan in de bufferzone is dan ook opmerkelijk te noemen, zeker nu Bonaire graag een Blue Destination wil zijn. Op sociale media zijn de reacties dan ook niet van de lucht. Mensen vragen zich openlijk af welk signaal het OLB wil afgeven met dit besluit en wat de gevolgen voor de natuur zijn.

Deel dit artikel