Nieuws van Bonaire

OLB bevestigt: Reizigers Amerika moeten echt dubbel gevaccineerd zijn 

OLB bevestigt: Reizigers Amerika moeten echt dubbel gevaccineerd zijn 

KRALENDIJK- Alle reizigers van Bonaire naar de Verenigde Staten moeten dubbel gevaccineerd zijn om het land binnen te komen. Dit betekent dat mensen die corona hebben gehad en daarom één coronaprik kregen, de tweede coronaprik moeten halen voordat ze naar de VS afreizen.  

Volledig gevaccineerde burgers die van plan zijn te gaan reizen kunnen een digitale QR-code aanvragen bij 0800 0900.  Een persoon die corona heeft gehad en daarom maar één keer is gevaccineerd, krijgt bij het aanvragen van de QR-code het advies om alsnog de tweede prik te halen. 

Verplicht

Het advies om, ook met een Coronabesmetting achter de rug toch twee coronaprikken te halen wordt nu door het OLB gegeven om dat veel landen, waaronder de VS, de QR-code verplicht is om toegelaten te worden. 

Burgers kunnen de QR-code van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren aanvragen bij 0800 0900. Ze krijgen dan een afspraak om de papieren QR-code op te halen. Bij de aanvraag moeten ze hun  vaccinatiebewijs en een legitimatiebewijs bij de hand hebben. De papieren code kan bij Sentro Deportivo Jorge Nicolaas worden opgehaald. Bij het ophalen van de code krijgen burgers op papier de uitleg hoe ze de code kunnen uploaden op hun mobiele telefoon. Als het nodig is, kunnen  burgers ook hulp krijgen voor het uploaden van de code.

Deel dit artikel