Gezondheidszorg

Ziekenhuis vraagt bezoekers voorzorgsmaatregelen in acht te nemen 

Ziekenhuis vraagt bezoekers voorzorgsmaatregelen in acht te nemen 

KRALENDIJK- Fundashon Mariadal doet, met het oog op de huidige situatie rondom Covid-19 een oproep aan bezoekers niet naar het ziekenhuis en de poliklinieken te komen als ze COVID-19 verschijnselen hebben. 

“Als u klachten hebt die kunnen wijzen op besmetting met COVID-19, kom dan niet naar het ziekenhuis of naar de poli. Blijf thuis, ook al hebt u een afspraak. Neem telefonisch contact op via +5997158900 ext. 1951 en maak een nieuwe afspraak of bespreek of er andere oplossingen zijn in uw geval. Neem ook contact op met het openbaar lichaam Bonaire op telefoonnummer 0800 0800 voor het maken van een testafspraak”, aldus het ziekenhuis in een oproep op maandagavond. 

Alleen

Verder doet het ziekenhuis een oproep aan mensen die een poliklieniek binnen het ziekenhuis bezoeken, dit liefst zonder begeleider of hooguit met één begeleider te doen. “Houdt binnen het ziekenhuis altijd een afstand van anderhalve meter ten opzichte van anderen aan. Zo beschermt u niet alleen uzelf, maar ook onze zorgmedewerkers”, zegt het ziekenhuis.

Preventie

Ook verzoekt het ziekenhuis bezoekers om zich stipt te houden op de verschillende preventie maatregelen. Per dag zijn er twee bezoekmomenten, namelijk van 11:30 u. tot 13:00 u. en van 18:30 tot 20:00 u. Voor elke patiënt is slechts één bezoeker per dag toegestaan. Dit geldt ook voor kraambezoek en Kas di kuido (verzorgingshuis). Bezoekers, cliënten en patiënten moeten er rekening mee houden dat het gebruik van een medisch mondkapje verplicht is binnen het ziekenhuis en de botika. Stoffen mondkapjes zijn niet toegestaan. Bezoekers worden bij de ingang van het ziekenhuis gescreend.

Rocargo

Het ziekenhuis zegt te rekenen op begrip en medewerking van alle bezoekers. 

Deel dit artikel