Nieuws van Bonaire

Feestelijke aankomst Sinterklaas op Bonaire

KRALENDIJK – Zondagochtend 21 november is Sinterklaas aangekomen op Bonaire. In alle vroegte zetten de Sint en zijn pieten voet aan wal op het eiland en kon het feest beginnen. Talloze kinderen en ouders volgden de intocht live online.

Dit jaar was er helaas geen publiek toegestaan bij de aankomst van de goedheiligman. De stijgende coronacijfers waren reden voor voorzichtigheid. Het mocht de pret niet drukken. De pieten waren in uitgelaten stemming en stonden op de meevarende boten te dansen.

De pieten waren ontzettend blij weer op Bonaire te zijn.

Op de kade stonden Komishon Sanikolas, Brass Band The Boys, danseressen en alle Bonairiaanse media Sint en de pieten op te wachten. De muzikanten zorgden voor een uitgelaten sfeer terwijl de media hun volgers live op de hoogte hielden.

Alle kijkers thuis hoefden niets te missen.

Eenmaal aan land werd Sanikolas naar het podium geleid en kon de show beginnen. De pieten begonnen te dansen onder begeleiding van de band, later speelden ze sinterklaasliedjes. Vervolgens heette Bonaire de Sint welkom op het eiland, die blij was eindelijk weer hier te zijn.

Brass Band The Boyz zorgde voor een gezellige sfeer.

Langs de afzettingen buiten het douanekantoor stonden kinderen al vroeg reikhalzend uit te kijken naar Sanikolas. Lang hoeven de jonge fans gelukkig niet te wachten: na de welkomstceremonie stapt de goedheiligman samen met zijn pieten op de wagen om door de wijken heen te rijden. Hier is het schema van de route te vinden.

Sinterklaas blijft tot en met 5 december op Bonaire en vertrekt daarna weer naar Spanje toe.

Deel dit artikel