Nieuws van Bonaire

Selibon breidt afvalscheiding in Hato uit

Selibron breidt afscheiding in Hato uit

KRALENDIJK – Selibon is bezig met het uitbreiden van het afvalscheidingsstation in Hato. Er stond in de wijk al een 20ft container, maar de capaciteit van het huidige station was te laag en is daarom vervangen door een 40ft container.

De afvalverwerker merkte dat de kleinere container de laatste maanden gauw vol raakte waardoor afval zich ophoopte. Dat leverde geen prettige situatie op in de wijk. Hierdoor besloot Selibon om de een grotere container neer te zetten om aan de behoeften van de inwoners van Hato te voldoen.

Rocargo

Selibon heeft vanwege de populariteit van het afvalscheidingsstation bepaald dat er in andere wijken ook stations zullen komen. Op deze manier moet het makkelijker worden om op Bonaire in de directe omgeving afval te scheiden. Dit heeft tot gevolg dat de afvalstroom minder wordt en er minder troep op de landfill belandt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo