Nieuws van Bonaire

Intocht Sinterklaas dit jaar zonder publiek

Intocht Sinterklaas dit jaar zonder publiek

KRALENDIJK – Komishon Sanikolas Boneiru maakte bekend dat de intocht van de Sint en de pieten dit jaar zonder publiek zal verlopen. Kinderen, en ouderen, kunnen de aankomst van de goedheiligman op zondag 21 november online volgen via een livestream.

Komishon Sanikolas is tot de beslissing gekomen na overleg met de lokale overheid. Door het oplopende aantal besmettingen vinden de organisatoren het onverantwoord om de intocht met publiek door te laten gaan. De laatste weken stijgen ook de coronagevallen op scholen waardoor de betrokken partijen het kinderfeest geen bron van uitbraak willen laten worden.

Rocargo

Op de kade in de haven mogen vanwege de maatregelen ook geen mensen plaatsnemen om de goedheiligman te zien. De politie houdt de situatie op de kade nauwlettend in het oog en zal erop toezien dat mensen niet samenscholen. Lokale zenders als Dutch Caribbean TV en NOS TV zullen de intocht daarom ook live uitzenden.

De livestream van de Komishon begint aanstaande zondag al om 7.45 uur in de ochtend. Na de aankomst zal Sinterklaas door de wijken heen gaan rijden. Kinderen kunnen dankzij al deze inspanningen op veilige afstand toch nog genieten van Sint en zijn pieten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo