Nieuws van Bonaire

Afvalwaterpomp voor jachten in Harbour Village Marina in gebruik

KRALENDIJK – Harbour Village Marina heeft in de haven twee nieuwe pompinstallaties geplaatst die de septictanks van de boten kunnen legen. Dankzij de installatie van de pompen kan de haven beter schoon gehouden worden.

Het is nu ook verboden voor boten die in de haven van Harbour Village liggen om hun afval in het water te dumpen. Het is noodzakelijk dat de boten langs de pompinstallaties varen om hun septictanks te legen. Bestuurders van boten zonder afvaltanks zullen hun afval moeten lozen in het toiletgebouw van de haven.

Frank Gonzalez van Harbour Village Marina is blij met de nieuwe stap: “We zijn optimistisch dat de jachtgemeenschap graag wil meewerken aan dit initiatief. Door het afval op de juiste manier af te voeren zal de waterkwaliteit verbeteren en blijft het koraalrif beter behouden. We hopen hiermee een verschil te maken door deze faciliteit aan te bieden.”

Boten, geregistreerd en aangemeerd in de jachthaven, krijgen tijdens de introductieperiode een gratis ‘uitpompservice’. Boten in de ligplaatsen worden de eerste keer gratis leeggepompt.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo