Nieuws van Bonaire

Bearing Point ziet onderzoek SOAB over belastingautomatisering met vertrouwen tegemoet

Bearing Point ziet onderzoek SOAB over belastingautomatisering met vertrouwen tegemoet
Het BearingPoint hoofdkantoor in Rooy Catootje, Curaçao. 

WILLEMSTAD- Adviesbureau BearingPoint ziet het door de minister van Financiën aangekondigde onderzoek door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (SOAB) naar de aanbesteding en implementatie van het ICT-systeem van de Belastingdienst Curaçao met vertrouwen tegemoet. Een dergelijk onderzoek draagt alleen maar bij aan de transparantie.

“We zijn positief over deze in de pers afgekondigde stap. Het onderzoek biedt gelegenheid om de discussie op basis van feiten voort te zetten en misverstanden hierover of te corrigeren of te vermijden” stelt het bureau in een persverklaring op zondag.

Het adviesbureau stelt overtuigd te zijn van de kwaliteit van haar producten en geleverde diensten, welke al jarenlang periodiek onderworpen worden aan externe audits die naar tevredenheid worden afgerond. “Belangrijk om te weten is dat de door ons ontwikkelde Multi Tax Solution en Multi Collection Solution uit een groot aantal modules bestaan voor zowel de heffing van belastingen (bij de Inspectie der Belastingen) als het innen van de belastingen (bij de Ontvanger van Curaçao)” aldus Bearing Point.

Klein onderdeel

BearingPoint wijst er verder op dat de in de media besproken ADAF-functionaliteit, voor het automatisch afhandelen van aangiften, slechts een klein onderdeel is van het gehele systeem en dus van de totale investering. “De module Inkomstenbelasting (inclusief de ADAF-functionaliteit) is conform de ontwerpeisen van de Belastingdienst Curaçao ontwikkeld, door de klant getest en goedgekeurd, en werkt exact zoals beoogd. Het percentage van aangiften dat automatisch wordt afgehandeld is volledig afhankelijk van de door de Inspectie gedefinieerde instelling van de controle parameters en de kwaliteit van de data van de Inspectie. Deze twee zaken vallen geheel buiten de invloedsfeer van BearingPoint”, zo licht het bureau toe. 

Trots

Rocargo

Het bureau geeft verder aan trots te zijn op de kwaliteit van onze lokale en internationale professionals en het feit dat zij  bijdraagt aan wat zij noem ’deviezen genererende exportsector’ voor het eiland. “Onze software wordt voornamelijk op Curaçao ontwikkeld, wordt internationaal erkend en is ondertussen bij 13 belastingdiensten wereldwijd naar volle tevredenheid in gebruik. Wij verwachten dat dit gebruik de komende jaren zal groeien naar 20 belastingdiensten, die vanuit ons solution center in Curaçao support ontvangen voor onze software”.

BearingPoint zegt mee te zullen werken aan een effectief en efficiënt onderzoek door SOAB. “In afwachting van zowel de officiële aankondiging van het onderzoek en de uiteindelijke bevindingen hiervan, zullen wij ons verder hierover niet publiekelijk uitlaten”, aldus de dienstverlener.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo