Nieuws van Bonaire

OLB kondigt prijsverhoging brandstoffen aan en trekt deze gelijk weer in

KRALENDIJK- Het Openbaar Lichaam maakte op donderdagmiddag de nieuwe brandstofprijzen op het eiland bekend. Zoals wel te verwachten was, gaan diverse brandstofprijzen, waaronder de benzine, flink omhoog. 

Amper enkele uren later, werd de prijsverhoging weer ingetrokken. Een motivering voor het terugdraaien van de aangekondigde verhoging is niet gegeven. Wel was er op verschillende sociale media verontwaardiging te beluisteren over het feit dat er minder dan 24 uur zou zitten tussen de aankondiging en de verhoging. Over het algemeen zitten er tenminste twee dagen tussen de aankondiging en de invoering van nieuwe prijzen aan de pomp. 

Meebewegen

Helaas moet gevreesd worden dat het gaat om een uitstel van de prijsverhoging en zeker geen afstel. Hoewel indertijd is afgesproken dat de brandstofprijzen elke maand zouden meebewegen met de ontwikkeling van prijzen op de wereldmarkten, worden deze in de praktijk maar om de paar maanden aangepast. 

Verhoging van de brandstofprijzen is altijd een gevoelig onderwerp dat het bestuurscollege, hoe onterecht ook, altijd wordt aangerekend. In werkelijkheid heeft het bestuurscollege nauwelijks enige invloed op de prijsvaststelling. 

Deel dit artikel