Nieuws van Bonaire

MBO Bonaire en Buddy Dive leiden studenten op tot Divemaster 

MBO Bonaire en Buddy Dive leiden studenten op tot Divemaster 
De studenten bij Buddy Dive | Foto MBO Bonaire

KRALENDIJK – Op dinsdag 9 november was een feestelijke uitreiking voor MBO-studenten die het nieuwe keuzedeel tot Divemaster volgen. Zes studenten Sport en Bewegen kregen bij Buddy Dive hun Open Water en Advanced Open Water uitgereikt. Dit is de eerste stap richting een branche diploma tot Divemaster. 

“We zien op het eiland veel vraag naar divemasters en -instructeurs. Vanuit het werkveld krijgen we vaak te horen dat het moeilijk is om deze functies lokaal in te vullen”, vertelt Daan Kleinbussink, teamleider Sport, Horeca en Beveiliger. Daarom is sinds dit schooljaar het keuzedeel tot Divemaster toegevoegd aan de opleiding Sport en Bewegen. Na afronding van de opleiding hebben studenten niet alleen een erkend MBO diploma, maar ook een branchediploma. Daarmee kunnen ze direct aan de slag als Divemaster. 

Rocargo

Het keuzedeel is opgezet in nauwe samenwerking met Buddy Dive. Het personeel begeleidt de studenten met veel toewijding. “Omdat de vraag naar het lokaal invullen van deze posities direct uit de branche komt, zien we dat de instructeurs deze groep met veel passie en herkenning opleiden” vervolgt Kleinbussink. MBO Bonaire sluit op deze manier steeds beter aan op de arbeidsmarkt: “Goed voor de studenten én voor het eiland!”. 

De aankomende periode lopen de studenten stage. Daarna gaan ze verder met het onderdeel Rescue duiken. Aan het eind van volgend schooljaar zijn ze Divemaster, inclusief het minimum aantal benodigde duiken. Ze hebben dan de juiste papieren om wereldwijd duiken met toeristen te organiseren en begeleiden.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Sport en Bewegen, of een van de andere MBO-opleidingen, op www.mbobonaire.com 

Deel dit artikel