Nieuws van Bonaire

Gezaghebber Johnson van Saba snapt grenscontroles bij reizen tussen BES-eilanden niet

Gezaghebber Johnson van Saba snapt grenscontroles bij reizen tussen BES-eilanden niet

THE BOTTOM- In de discussies rondom de introductie van de Makana ferrydienst en de moeite van onder meer de KMAR en de Douane heeft de gezaghebber van Saba, Jonathan Johnson, gesprekken gevoerd met zowel de KMAR als de douane. 

De diensten kampen niet alleen met een personeelstekort, maar gingen tot zover uit van een opening van de grens tussen 7 uur in de ochtend en 7 uur in de avond.

Vreemd

In het gesprek met de KMAR merkte gezaghebber Johnson op het vreemd te vinden dat er controles plaatsvinden als er gereisd wordt tussen de BES-eilanden onderling. “Ik heb mijn verbazing er over uitgesproken dat ik laatst op een reis van Saba na St. Eustatius werd gecontroleerd. Als men in Nederland reist van Ameland naar Terschelling vinden toch ook geen grens- of douanecontroles plaats”, aldus Johnson.

Toch heeft de gezaghebber er vertrouwen in er in goed overleg met de beide diensten wel uit te komen. Op de Bovenwinden is met enig ongeduld en onbegrip gereageerd op het uitstel van de nieuwe maritieme verbinding. Velen snappen niet dat zaken zoals de grenscontrole en douanetoezicht pas zijn besproken toen de ferry eigenlijk al van start moest gaan op 1 november jl. 

Deel dit artikel