Nieuws van Bonaire

Opening operationeel centrum Rode Kruis Bonaire

Opening operationeel centrum Rode Kruis Bonaire

KRALENDIJK – In aanwezigheid van genodigden heeft Rode Kruis Bonaire de officiële opening verricht van haar operationeel centrum in Antriol Pariba.

Bij de opening heeft de voorzitter van Rode Kruis Bonaire, Rignald Marchena, in zijn toespraak naar voren gebracht dat 37 jaar geleden begonnen is met Rode Kruis Bonaire op initiatief van de Lions Club Bonaire, toen nog onder voorzitterschap van Pierre Boi Chatlein.

Daarom staan bij de ingang van het gebouw twee leeuwenkoppen die de verdediging van het Rode Kruis symboliseren en tegelijkertijd de Lions Club vertegenwoordigen, die met het Rode Kruis op Bonaire is begonnen. In 2019 werd met hulp van de Ondersteuning Fonds Zorg, Welzijn en Sport Nederland het gebouw aangekocht en langzaamaan is begonnen deze op te knappen met hulp van Rode Kruis Nederland en andere instanties op Bonaire.

Gezaghebber Edison Rijna die de officiële opening heeft verricht, vertelde dat toen hij zeven jaar geleden gezaghebber werd, hij op de hoogte werd gebracht van het feit dat hij verantwoordelijk is voor de crisis- en calamiteitenbestrijding op ons eiland. Dankzij vrienden bij het Rode Kruis heeft hij veel kunnen bereiken. Dit is dan ook de reden dat hij elk moment klaar staat om het Rode Kruis te helpen, wanneer de leden bij hem aankloppen voor hulp of met suggesties.

Tot slot hebben gezaghebber Edison Rijna en Rignald Marchena gezamenlijk een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend.   

Deel dit artikel