BES Eilanden

Gebrek aan douanebeambten zou oorzaak zijn van vertraagde start ferryservice Bovenwinden 

Gebrek aan douanebeambten zou oorzaak zijn van vertraagde start ferryservice Bovenwinden 
Photos Makana Ferry

ORANJESTAD- Het feit dat de Makana Ferry service op de Bovenwinden niet op 1 november, zoals oorspronkelijk gepland, van start is gegaan zou te wijten zijn aan een gebrek aan voldoende douanebeambten. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad, op basis van ‘een anonieme bron’. 

Hoewel de door het Rijk gesubsidieerde ferry op 1 november jl. van start had moeten gaan, maakten de overheden van St. Eustatius en Saba pas op 4 november jl. bekend dat nog niet alle knelpunten waren weggenomen, die een start van de nieuwe veerdienst ook daadwerkelijk mogelijk zou maken.  

Rocargo

Een nieuwe datum voor de start van de nieuwe verbinding is inmiddels nog niet gegeven. Op de eilanden wordt druk gespeculeerd over de ware reden van de opgelopen vertraging. 

Debat

Clyde van Putten van de Progressive Labour Party (PLP) heeft een spoeddebat over de kwestie aangevraagd met regeringscommissarissen Alida Francis en Claudia Toet. “Ik kan mij niet voorstellen dat dit nu de werkelijke reden is achter dit uitstel”, zei van Putten op maandagmiddag. 

Intussen lijken ook andere zaken nog niet op orde. Er is nog geen officieel vaarschema aangekondigd, de prijzen zijn nog niet officieel bekend gemaakt en er is nog geen algemeen toegankelijk reserveringssysteem, waarmee mensen een kaartje kunnen kopen voor de beoogde ferrydienst. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo