Nieuws van Bonaire

Op Bonaire gevaccineerde buitenlanders hebben problemen met bemachtigen QR-code

Op Bonaire gevaccineerde buitenlanders hebben problemen met bemachtigen QR code

KRALENDIJK- Eilandraadslid Esther Bernabela (UPB) vraagt aandacht voor de problemen van buitenlanders die op Bonaire zijn gevaccineerd en die moeite hebben nu een QR-code te genereren. 

“Er zijn verschillende buitenlanders die hier zijn gevaccineerd en vervolgens naar hun land van herkomst zijn teruggekeerd. En als ze dan een QR-code willen, dan worden zij verwezen naar een locatie in Utrecht, waar die persoonlijk opgehaald zou moeten worden”. 

Probleem

Bernabela vindt dit problematisch. “Het is mooi dat we de QR-code invoeren, maar je hebt hem wel voor steeds meer dingen nodig. En als mensen dan hier gevaccineerd zijn, maar vervolgens naar Utrecht worden gestuurd voor een QR-code vind ik dat niet kunnen. 

Deel dit artikel