Nieuws van Bonaire

Knops steekt bedreigde gezagsdragers en politici hart onder de riem

Knops steekt bedreigde gezagsdragers en politici hart onder de riem

KRALENDIJK- Staatssecretaris Knops heeft op woensdag zijn afschuw uitgesproken over de bedreiging op Social Media van enkele gezagsdragers en politici op het eiland. 

“Ik heb met afschuw kennisgenomen van de bedreigingen aan het adres van een aantal politici op Bonaire. Deze bedreigingen zijn volstrekt onacceptabel en ondermijnend”, aldus Knops op woensdagavond in een bericht gericht aan gezaghebber Edison Rijna. 

Rocargo

Steun

De staatssecretaris laat ook weten dat hij Rijna daar waar nodig ondersteuning heeft aangeboden. Rijna deed inmiddels aangifte van bedreiging en hij raadde andere bedreigde bewindspersonen en politici aan hetzelfde te doen.

De woordvoerder van het Openbaar Ministerie BES had op woensdag nog geen commentaar op het voorval. Eerder op de dag riep MPB leider Elvis Tjin Asjoe het Openbaar Ministerie op handelend op te treden. 

Wim van Huizen

De bedreigingen onder het gebruik van het valse Facebook profiel Wim van Huizen zijn niet nieuw. Eerder al werden verdachtmakingen en verwensingen geuit via het profiel aan het adres van lokale politici en gezagsdragers. 

Tot zover lijkt het Openbaar Ministerie weinig aandacht te hebben willen of kunnen geven aan de bedreigingen via het valse Facebook profiel. Pikant detail is dat het Openbaar Ministerie in Nederland bij bedreiging van politici wel direct in actie komt, en meestal de ware identiteit van de bedreigers relatief eenvoudig en binnen enkele dagen weet te achterhalen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo