Nieuws van Bonaire

Speed dates om lokale werkgevers en werkzoekenden te koppelen

Speed dates om lokale werkgevers en werkzoekenden te koppelen

KRALENDIJK – Plenchi di Trabou, Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Bonaire Hotel and Tourisme Association (BONHATA) gaan speed dates organiseren om het personeelstekort aan te pakken.

De toerismesector op Bonaire zit te springen om nieuwe werknemers. Plenchi di Trabou, TCB en BONHATA willen dit probleem oplossen door werkgevers en werkzoekenden samen te brengen tijdens speed dates. Nu het hoogseizoen weer in aantocht is, hebben ondernemers snel extra personeel nodig.

Volgens de betrokken organisaties zijn er vooral tekorten in housekeeping, keuken, bar en bediening. De voorkeur gaat uit naar lokale werkzoekenden om de openstaande functies in te vullen. De betrokken partijen willen de behoefte aan personeel lokaal oplossen. Een duurzaam plan, want op deze manier willen ze de kansen van eilandbewoners op de arbeidsmarkt te vergroten.

Op 11 november worden de eerste speed dates georganiseerd. Werkzoekenden kunnen tussen 10:00 en 14:00 uur terecht bij Jong Bonaire aan de Kaya Simon Bolivar 16 om te praten met werkgevers. Werkgevers in de toeristensector en werkzoekenden kunnen zich aanmelden door te mailen naar speedmeet@plenchiditrabou.com. Voor vragen kunnen geïnteresseerden zich melden bij Plenchi di Trabou.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo