Nieuws van Bonaire

SELIBON en buurtcommissie Lagun gaan samen werken aan terugdringen overlast

SELIBON en buurtcommissie Lagun gaan samen werken aan terugdringen overlast
Selibon-directeur Rudsel Leito met Farid Ayubi van Pro Lagun. 

KRALENDIJK- Afvalverwerker Selibon NV en de Commissie Pro Lagun hebben afspraken met elkaar gemaakt die moeten leiden tot oplossingen voor de overlast die inwoners in de nabijheid van Landfill Lagun ervaren.

De afspraken zijn vastgelegd in een protocol tussen beide organisaties. Om tot het protocol te komen, heeft Selibon Hans Els als bemiddelaar ingezet om te bemiddelen en tot een oplossing te komen voor de vervuilings- en overlastproblemen in de omgeving van de Landfill. Na meerdere uitwisselingssessies tussen Selibon en Commissie Pro Lagun is er een samenwerkingsprotocol overeengekomen, onder de naam ‘Protocol van Lagun’.

Afgesproken is onder meer om gezamenlijk onderzoek te gaan doen naar de verschillende pijnpunten. Mocht uit de uitkomsten van het onderzoek blijken dat verdere actie nodig is, dan zal Selibon daartoe overgaan. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo