Nieuws van Bonaire

Mangrove Maniacs organiseren boomplantdag op Bonaire

KRALENDIJK – Zondag 7 november gaan de Mangrove Maniacs weer bomen planten. Het herbebossen vindt deze keer plaats bij San Jose, langs de Kaminda Lac. Met het project willen de Maniacs de erosie en verzilting van de bodem tegengaan.

Volgende week op 10 november staat in Nederland de Nationale Boomfeestdag ook op de planning, daarom nemen de Mangrove Maniacs dit weekend al het voortouw op Bonaire. Er zullen honderden buttonwood-boompjes gepland worden. Tera Barra helpt bij het herbebossen door de jonge planten te leveren.

Komende zondag starten de Mangrove Maniacs in alle vroegte om 8 uur in de ochtend met planten. Geïnteresseerden kunnen vooraf een berichtje naar de natuurorganisatie sturen. Het is van belang om genoeg water, zonnebrand en een schep mee te nemen.

Deel dit artikel