Nieuws van Bonaire

Bouwvergunning Bonaire kan nu ook digitaal worden aangevraagd

Bouwvergunning Bonaire kan nu ook digitaal worden aangevraagd
Gedeputeerde Hennyson Thielman geeft uitleg over de digitale aanvraag van een bouwvergunning. Foto: OLB

KRALENDIJK- Inwoners van Bonaire die een huis of bedrijf willen bouwen, kunnen nu ook digitaal de bouwvergunning aanvragen. Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) biedt de inwoners de mogelijkheid om op hun eigen tempo en omgeving de bouwvergunning aan te vragen. Dit kan via https://bonairegov.com/ondernemers/vergunningen.

Rocargo

Dit maakte gedeputeerde Hennyson Thielman op dinsdagochtend wereldkundig. Volgens Thielman is digitalisering is een prioriteit van het Bestuurscollege. “Dit is zowel opgenomen in het bestuursprogramma als het bestuursakkoord met Nederland. Door te zorgen dat alle diensten ook digitaal beschikbaar zijn, verbetert de kwaliteit van service van het OLB” zegt Thielman.

Burgers kunnen straks zien waar in het proces een aanvraag zich bevindt en wanneer zij een reactie vanuit het OLB mogen verwachten. Daarnaast wordt door digitalisering papier bespaard. 

Fysiek

Mensen die geen digitale aanvraag willen doen, kunnen ook nog steeds fysiek een aanvraag doen bij Directie Ruimte en Ordening aan de Kaya Amsterdam 21-23.  

Deel dit artikel