Nieuws van Bonaire

Barrucadas Heren I houden eerste prijs op Bonaire 

Luchtfoto van de locatie aan de boulevard van Kralendijk | Foto Casper Douma

KRALENDIJK – Van 27 tot 31 oktober vond het 5th International Waterpolo Tournament plaats op Bonaire. Het herenteam van de lokale waterpoloërs Bonaire Barracudas ging er na een spannende finale met de eerste prijs vandoor.

In totaal streden 12 teams in twee categorieën om de prijzen. Bonaire Barracudas deed mee met drie teams; twee in de categorie Heren en een in de categorie Dames/Mix. De overige deelnemers waren afkomstig uit Nederland, Curaçao en Aruba.

“We kijken terug op een prachtig evenement”, aldus Riemkje Dijkstra namens de Bonaire Barracudas. “De wedstrijden waren sportief en de sfeer was uitstekend. Het weer was veel beter dan werd voorspeld en alle deelnemers waren vol lof. Ik ben enorm trots op iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt; onze sponsoren, onze spelers en niet te vergeten alle vrijwilligers die de afgelopen maanden volop bezig zijn geweest om alles te organiseren.”

Het winnende heren team van Barracudas | Foto Casper Douma

Na een zinderende finale tussen Barracudas Heren 1 en Aquapoldro ging de eerste prijs, met slechts één doelpunt verschil, naar de Barracudas van Bonaire. Een overwinning waar de mannen, onder aanvoering van coach Malou van Drongelen, trots op mogen zijn. Barracudas Heren II en Barracudas Dames vielen helaas net buiten de prijzen, maar hebben beide een geweldig toernooi gespeeld.

Het dames team van Barracudas | Foto Casper Douma

Hoofdscheidsrechter van het toernooi was de Amerikaan Michael Goldenberg. Goldenberg is een grote naam onder waterpoloërs. Hij floot onlangs de herenfinale tussen Griekenland en Servië tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Oud-bondscoach Arno Havinga was uitgenodigd om tijdens het toernooi clinics te geven aan de jeugd van de Bonaire Barracudas. Een leerzame en leuke ervaring!

Waterpolo in de Caribische Zee heeft een bijzondere aantrekkingskracht. De eerste aanvragen voor volgend jaar komen inmiddels binnen. Samen met de lokale autoriteiten en TCB heeft Bonaire er met dit toernooi een uniek sportevenement bij.

1200

Uitslag 5th Bonaire International Waterpolo Tournament

Heren

1e prijs Barracudas Heren I

2e prijs Aquapoldro

1200

3e prijs Walvisch I

Dames

1e prijs Polar Bears Ede

2e prijs PCG De Linge

3e prijs WSG DraGor

Barracudas Heren II team | Foto Casper Douma
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo