Nieuws van Bonaire

Open dag LVV doorslaand succes

Open dag LVV doorslaand succes
De bezoekers konden verschillende type lokale groenten bekijken. Foto ABC Online Media/Bert Nijland

KRALENDIJK- De open dag die zaterdag door de dienst Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) mag worden omschreven als een doorslaand succes. Van begin tot eind werd de dag druk bezocht door belangstellenden, die ook flink inslagen.

Tijdens de open dag konden bezoekers kijken wat de dienst het afgelopen jaar heeft opgezet en dat was heel wat. Het team onder leiding van Maurice Adreaans laat zien dan Bonaire toch niet zo onvruchtbaar is als vaak werd gedacht. 

Er is een redelijke productie te behalen, op het moment dat de juiste technieken en de juiste middelen worden ingezet. 

Zelfvoorzienend

De afgelopen jaren is vooral door Nederland aangedrongen op een beter landbouwbeleid op de eilanden en een grotere mate van zelfvoorzienendheid. De zeer grote afhankelijkheid van import maakt het eiland kwetsbaar. Bovendien zijn geïmporteerde groenten relatief duur en gaat de kwaliteit achteruit door het vaak zeer lange transport. 

Deel dit artikel