Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Nina den Heyer heeft Covid-virus nu zelf te pakken

Gedeputeerde Nina den Heyer heeft Covid-virus nu zelf te pakken
Onderschrift: Gedeputeerde den Heyer, hier op archieffoto is nu zelf positief getest. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Gedeputeerde Nina den Heyer is nu zelf geïnfecteerd met het Covid-19 virus. Dat liet de gedeputeerde zaterdag op haar persoonlijke Facebookpagina weten. “Ik wilde er dan wel wat daagjes tussenuit, maar ik had me dit toch wat anders voorgesteld”, schrijft Den Heyer onder meer.

De gedeputeerde wijst er op dat ook gevaccineerden het virus kunnen oplopen. “Dat blijkt maar weer”, aldus Den Heyer. Toch heeft Den Heyer zich steeds een grote voorstander getoond van het vaccineren, om erger te voorkomen. 

De gedeputeerde was grotendeels verantwoordelijk voor de opzet en de uitvoer van de vaccinatiecampagne op het eiland, waarbij zij zichzelf ook steeds inzette als voorbeeld. 

Delta-variant

Hoewel Bonaire inmiddels een relatief hoge vaccinatiegraad kent, zorgt de zeer besmettelijke Deltavariant nog steeds voor relatief snelle verspreiding van het virus op het eiland. De meeste mensen die besmet raken kennen echter een zeer mild ziekteverloop en zijn, na een paar dagen met lichte verkoudheidsverschijnselen alweer beter. 

Wel valt op dat het overgrote deel van de patiënten die in het ziekhuis terecht komen met complicaties, ongevaccineerde burgers betreft volgens de autoriteiten. 

Deel dit artikel