Nieuws van Bonaire

Daisy Coffie vindt Plenchi di Trabou voorbeeld voor anderen

Daisy Coffie vindt Plenchi di Trabou voorbeeld voor anderen
Raadslid Daisy Coffie op de foto met Manager Susanne Willems (r) en Yajaira Nicolaas (l)

KRALENDIJK- Raadslid Daisy Coffie van de Fractie Coffie bracht afgelopen week een bezoek aan arbeidsbureau Plenchi di Trabou en toonde zich onder de indruk van wat zij hoorde en zag. 

“Ik heb Plenchi di Trabou enige tijd terug bekritiseerd. Daarom ontving ik een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking”. Coffie zegt dat ze de geste op zich al waardeerde, maar dat ze pas echt onder de indruk was van datgene wat ze hoorde. 

“Ik heb niet alleen een veel beter beeld gekregen van wat Plenchi di Trabou allemaal doet, maar ik heb waardering voor wat hier wordt neergezet door manager Susanne Willems en haar Yajaira Nicolaas”, zegt Coffie.

Het raadslid kreeg onder andere een beeld van projecten van Plenchi di Trabou di nog op stapel staan. 

Knelpunten

Volgens Coffie heeft zij met Plenchi di Trabou ook kunnen spreken over knelpunten op de arbeidsmarkt. “Met een werkeloosheidspercentage van 4.9% doet Bonaire het best goed. Wat je wel merkt is dat vraag en aanbod op onze arbeidsmarkt niet goed op elkaar aansluiten”. 

“Op het moment is er veel vraag naar mensen met een afgeronde MBO- of HBO-opleiding, maar veel van onze jongeren zijn niet opgeleid op dit niveau” zegt Coffie. Het raadslid is van mening dat hier een grote uitdaging lift voor het eiland. 

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo