Nieuws van Bonaire

ATIP helpt kinderen op Bonaire met leren door te spelen

ATIP helpt kinderen op Bonaire met leren door te spelen
De jonge deelnemers van ATIP Soccer Acadamy Foundation na de activiteiten. Middenachter staat Jermaine Windster.

KRALENDIJK – Anything Is Possible Soccer Acadamy Foundation (ATIP) is weer begonnen met haar activiteiten voor de jeugd op Bonaire. ATIP stimuleert het leren bij jonge kinderen door buiten te spelen en te bewegen. “We laten kinderen zien dat bewegen leuk en leerzaam is.”

Jermaine Windster van ATIP: “Onze naam spreekt eigenlijk voor zich. We proberen kinderen te leren dat alles mogelijk is als ze maar willen, het is bij ons een taboe om te zeggen dat iets niet kan.”

“Bij onze activiteiten staan fysieke oefeningen centraal, dat is goed voor de motoriek. We doen dan spelletjes als kleuren herkennen en tellen en daarmee motiveren we kinderen te leren door te spelen. Educatie komt er dan onbewust bij kijken. In het begin vonden de jonge deelnemers het wat spannend, maar nu rennen ze meteen het veld op!” Aldus Windster.

De deelnemers kunnen al op jonge leeftijd kennismaken met de methode van ATIP. Kinderen van 2 tot 6 jaar zijn op de vrijdagmiddag tussen 17:00 en 18:00 welkom bij de activiteiten op het voetbalveld Elion Flores.

Deel dit artikel