Vakantie & Toerisme

Geen verplichte test meer na 5 dagen voor Amerikaanse toeristen

Het aantal Noord-Amerikaanse toeristen is sterk gegroeid. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK – Vanaf 1 november 2021 worden de Verenigde Staten niet langer beschouwd als een land met een zeer hoog risico voor Bonaire. Het land wordt nu beschouwd als een hoog risico, net zoals het geval is met de meeste Europese landen.

Dit betekent dat de verplichte test op de vijfde dag na aankomst niet meer geldt voor reizigers uit de VS. Bonaire heeft de lijst met risicolanden aangepast, de aanpassingen gelden vanaf 1 november 2021

Brazilië en Costa Rica waren voorheen landen met een zeer hoog risico en worden nu beschouwd als landen met een hoog risico. Volledig gevaccineerde reizigers uit die landen moeten binnen 48 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring invullen en een PCR-test ondergaan. Niet-gevaccineerde reizigers uit deze twee landen moeten de gezondheidsverklaring invullen en 24 uur voor vertrek een PCR-test of 48 uur voor vertrek de PCR-test en bij aankomst een antigeentest ondergaan

Laag risico

Argentinië en Canada waren voorheen landen met een hoog risico, maar zijn nu landen met een laag risico op de nieuwe lijst. Volledig gevaccineerde reizigers uit deze twee landen hoeven zich voor hun reis naar Bonaire niet meer te laten testen. Zij moeten de gezondheidsverklaring invullen. Voor een aantal Europese landen is het risiconiveau aangepast

Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Frankrijk, Portugal en Spanje waren voorheen landen met een hoog risico, maar zijn nu landen met een laag risico geworden. Volledig gevaccineerde reizigers uit deze landen hoeven niet getest te worden. Wel moeten ze de gezondheidsverklaring invullen voor hun reis naar het eiland. Niet-gevaccineerde reizigers uit deze landen moeten binnen 48 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring invullen en een PCR-test ondergaan.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo