Nieuws van Bonaire

Minister Van Engelshoven onder de indruk van cultureel erfgoed

Minister Van Engelshoven bezoekt Fraterhuis en onderzoekt plannen renovatie
Het Fraterhuis

KRALENDIJK – Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft verschillende monumenten tijdens haar werkbezoek op Bonaire aangedaan. De ontwikkeling van het culturele erfgoed kwam bij het persmoment naar voren: “Renovatie moet samengaan met lokale instanties.”

Gedurende het bezoek van de bewindsvrouw werden onder andere het Cocari-complex, Magazina di Rei en het Fraterhuis bezocht. Van Engelshoven was op de persconferentie zichtbaar onder de indruk van de monumenten. “Het zijn stuk voor stuk prachtige panden met een veel historie.”

Het viel de minister op dat er nog werk aan de winkel is om het culturele erfgoed voor de komende generaties te bewaren. Zij stelde dat “het in het belang van de gemeenschap is dat de monumenten een nieuwe functie krijgen.” Het Prins Bernard Cultuurfonds gaat daarom ook op de eilanden renovatieprojecten steunen met financiële middelen en expertise. “Dit zal wel in samenspraak met lokale initiatieven gebeuren”, benadrukte Van Engelshoven.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo