Politiek & Bestuur

René Bagchus directeur Koninkrijksrelaties/Caribisch Nederland bij BZK

René Bagchus directeur Koninkrijksrelaties/Caribisch Nederland bij BZK

DEN HAAG- René Bagchus wordt met ingang van 1 november 2021 directeur Koninkrijksrelaties/Caribisch Nederland bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bagchus werkt momenteel bij de directie Koninkrijksrelaties aan de opdracht ‘het versterken van de dienstverlening in het Caribisch Gebied’ en daarnaast als waarnemend opdrachtgever Shared Service Organisatie Caribisch Nederland. Van juli 2020 tot juli 2021 werkte hij aan de COVID-19-aanpak BZK en de organisatie van de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. René was van april 2018 tot juli 2020 directeur Democratie en Bestuur bij het ministerie van BZK.

Henk Brons, directeur-generaal Koninkrijksrelaties: “René kan met zijn rijke ervaring op directeursposities bij verschillende ministeries bijdragen aan effect en resultaat van de Haagse inspanningen gericht op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.’

Bouwen

‘Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van de betrokken departementen en met mijn collega’s in Caribisch Nederland te bouwen aan de opgaven waarvoor we staan in Caribisch Nederland (CN)’ zegt Bachus zelf over zijn benoeming. 

De nieuwe directeur geeft aan dat op veel thema’s moeten nog stappen gezet worden, zowel maatschappelijk als bestuurlijk. ‘Waar het mij om gaat, is dat de inwoners van CN een merkbare positieve verandering in hun leven voelen. Er is veel te doen en het geeft mij energie om hieraan te werken. Een belangrijke opgave waar ik mijn eerdere ervaringen goed voor in kan zetten.’

René Bagchus studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.

Deel dit artikel