Nieuws van Bonaire

Flamingo Luchthaven gaat op zoek naar financiering voor uitvoering Masterplan

Flamingo Luchthaven gaat op zoek naar financiering voor uitvoering Masterplan
Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- De Flamingo Luchthaven van Bonaire gaat in november met publieke partijen, banken en pensioenfondsen oriënterende gesprekken voeren voor de financiering van het masterplan dat is opgesteld. 

Dat zegt Jos Hillen, interim directeur bij de luchthaven. Volgens Hillen is het belangrijk dat het Masterplan zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. “We moeten de veiligheid op internationaal niveau brengen. Door het bouwen van een veilige opstelruimte van alle geparkeerde vliegtuigen met voldoende afstand tot de landingsbaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport wijst ons daar ook op”. 

Er zijn echter nog andere redenen waarom haast is geboden. Zo moet worden gewerkt aan het oplossen van het capaciteitstekort voor de afhandeling van de passagiers, met hun lange wachtrijen en wachttijden. Daarnaast moet de luchthaven klaar zijn voor verwachte groei over de komende jaren. 

Overeenkomst

Volgens Hillen is het streven medio 2022 leiden een overeenkomst met betrokken partijen. Daarna kan de technische planuitwerking beginnen met alle daarbij behorende procedures en communicatie. “Als dat proces goed doorlopen wordt kan een Uitvoeringsbesluit worden genomen en kan de aanbesteding van de werkzaamheden beginnen” zegt de bestuurder. 

Overbrugging

Hillen geeft aan dat de luchthaven ondertussen ook niet stil zal zitten. “Ondertussen gaan wij een aantal overbruggingsmaatregelen nemen om het capaciteitstekort voor de passagiers enigszins op te kunnen vangen. De aankomsthal zal met zo’n 30% worden vergroot. Er komt een nieuwe en ook langere bagageband. En we maken een overkapping voor de aankomende passagiers in de wachtrij bij aankomst zodat zij niet in de zon hoeven te wachten.

Recent werden ook 2 grote ventilatoren aangebracht aan het dak, met een diameter 7,2 meter in de terminal opgehangen om het comfort voor de incheckende passagiers en het personeel te verbeteren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo