Nieuws van Bonaire

Cultuureducatie met Kwaliteit gaat van start

KRALENDIJK – Het programma Cultuureducatie met Kwaliteit Caribisch Nederland (CmK CN) begint vorm te krijgen. Fundashon Plataforma Kultural is de eerste gesprekken met de belanghebbenden gestart. Het programma heeft als doel onderwijs en cultuur in het basisonderwijs te verbeteren.

Het programma CmK CN wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie dat samenwerkt met Openbaar Lichaam Bonaire. Aanjager Fundashon Plataforma Kultural laat in een persverklaring weten dat het hoopt op “een bruisende en creatieve toekomst voor de kinderen in het basisonderwijs.”

Bij Cultuureducatie met Kwaliteit gaat het om doelbewust leren over en met kunst, erfgoed en media via gerichte instructie, zowel binnen als buitenschools. Het project gaat nu stap voor stap van start zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen. De initiatiefnemers van CmK CN verwachten dat scholen elkaar, en het culturele veld kunnen inspireren en verder helpen. 

Vorig jaar in maart 2020 is de eerste training cultuureducatie gehouden bij Hòfi Kultural. Onder andere scholen, beleidsmedewerkers en kunstvak-docenten die verbonden zijn aan culturele stichtingen hebben meegedaan.

Voor meer informatie voor scholen of culturele instellingen om deel te nemen aan dit programma kan er contact opgenomen worden met Fundashon Plataforma Kultural via info@plataformakultural.com 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo