Nieuws van Bonaire

Dialooggroep Bonaire doet aanbevelingen over slavernijverleden

Dialooggroep Bonaire doet aanbevelingen over slavernijverleden
Gezaghebber Edison Rijna neemt het eindrapport van de Dialooggroep in ontvangst. Foto OLB

KRALENDIJK- De dialooggroep Bonaire die onderzocht heeft hoe om te gaan met het slavernijverleden in de huidige samenleving, heeft een verslag overhandigd aan Gezaghebber Edison Rijna. 

De groep heeft een aantal suggesties aangedragen. Eén van die ideeen is de bouw van een muur te bouwen waarop de voor- en achternamen geplaatst worden van de arbeiders uit Afrika die naar ons eiland zijn gekomen in de jaren 1643 tot 1863. 

Een andere wens is om de Bonairiaanse bevolking bewust te maken van hun verleden en waar hun achternamen vandaan komen. Tot slot presenteren ze de wens om dit onderwerp op de scholen te introduceren, zodat de kinderen van kleins af aan meer weten over de erfenis van de slavernij.

De dialooggroep maakte eerder deel uit van een nationale dialooggroep die door minister Ollongren werd gevormd, maar die vervolgens ook weer werd ontbonden. Behalve een eindrapport met aanbevelingen, stelde de dialooggroep ook een concept op voor een brief aan Ollongron. 

Deel dit artikel