Nieuws van Bonaire

AFBW wint referendum en gaat werknemers Selibon vertegenwoordigen

AFBW wint referendum en gaat werknemers Selibon vertegenwoordigen
Werknemers van de Selibon verzamelden zich op vrijdagmiddag bij het kantoor van SZW om de uitslag van het referendum te vernemen. Foto: ABC Online media

KRALENDIJK- Een referendum, georganiseerd door de Landsbemiddelaar BES, met de vraag wie de meerderheid van de werknemers van Selibon vertegenwoordigt, is op vrijdagmiddag overtuigend gewonnen door de Algemene Federatie van Bonairiaanse Werknemers (AFBW). 

De vakbond haalde 44 van de in totaal 66 uitgebrachte stemmen. Er werd geen enkele ongeldige stem uitgebracht. 

De overwinning van de AFBW betekent dat ambtenarenvakbond ABVO de werknemers niet langer meer vertegenwoordig. Het is al enige tijd onrustig binnen het afvalbedrijf. Op social media wordt door sommige groepen een ware hetze gevoerd tegen het bedrijf en haar directie. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo