Nieuws van Bonaire

Geitenhouders volgen training over productieverhoging en kwaliteitsverbetering

Geitenhouders volgen training over productieverhoging en kwaliteitsverbetering

KRALENDIJK- In het weekeinde van 9 en 10 oktober heeft een groep geitenhouders op het eiland een cursus gevolgd over technieken die kunnen leiden tot meer productie en -daarnaast- een betere kwaliteit van vlees. 

De cursus werd gegeven door Edward Berben, voormalig Hoofd van L.V.V, en projectleider Sherwin Pourier. Tijdens een praktijkgedeelte werd gezamenlijk gekeken naar de selectie van goede moederdieren. Door de beste geiten te selecteren en ze te kruisen met rasbokken, kunnen mooie lammeren worden gefokt. Deze lammeren hebben malser vlees, wat voor een beduidend hogere prijs aan de man kan worden gebracht. 

1200
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo