Luchtvaart & Reizen

Passagiers tussen Curaçao en Bonaire honderden dollars kwijt voor Covid-tests

Passagiers tussen Curaçao en Bonaire honderden dollars kwijt voor Covid-tests
Aan testlocaties inmiddels geen gebrek op het eiland. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Sinds maandag 18 oktober zijn passagiers die willen reizen tussen Bonaire en Curaçao honderden dollars kwijt, alleen al aan de benodigde Covid-tests. 

De extra uitgaaf is het gevolg van het feit dat Curaçao Bonaire nu beoordeelt als een ‘zeer hoog risicoland’.

Daar waar een antigeen test niet ouder dan 24 uur tot nog toe voldoende was om naar Curaçao te reizen moet nu een volledige PCR worden afgelegd. Daarnaast moeten reizigers op de derde dag van hun bezoek aan het buureiland een extra antigeentest afleggen. Daarna moeten reizigers weer een PCR-test afleggen om terug naar Bonaire te mogen reizen. 

ABC Online Media becijferde dat reizigers al snel 249 dollar kwijt zijn aan tests bij een retourtje; dat komt bovenop de ticketprijs van zo’n 170 dollar. Veel reizigers zijn boos over de eis van het testen, terwijl zij volledig zijn gevaccineerd. Zij voelen zich bedrogen door de overheid die hun reizen zonder tests in het vooruitzicht stelde bij het vaccineren. 

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo