Nieuws van Bonaire

Subsidie energiekosten ook na 1 januari van kracht

Subsidie energiekosten ook na 1 januari van kracht

DEN HAAG- Ook na 1 januari 2022 blijft Nederland de BES-eilanden compenseren voor de gestegen kosten van energiegebruik. De subsidieregeling wordt doorgetrokken.

Tijdens het afsluitende begrotingsdebat van Koninkrijksrelaties werd besloten om de subsidie door te zetten. Kamerlid Joba van den Berg van het CDA diende de motie in om de regering te bewegen Caribisch Nederland te blijven steunen. Staatssecretaris Knops kon zich vinden in de verlenging van de subsidieregeling.

Knops had eerder op de dag ook al laten weten zich te schikken naar het oordeel van de Kamer om de uitkeringen en het minimumloon op Bonaire en Saba te verhogen. Per 1 januari gaan deze met 10% omhoog.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo